Deze maand bestaat Vonk B.V. 50 jaar. Een mooi moment om terug te blikken. We blikken in dit bericht op de lamp waar het allemaal mee begon.

Dynalite

Vonk B.V. vond zijn oorsprong 50 jaar geleden, met als eerste product de Dynalite handlamp. Een professionele heavy duty handlantaarn voor 6 D-cellen, made in USA. Deze handlamp beschikte over een lichtstraal die voor zijn tijd de weerga niet kenden.

Deze handlamp werd geleverd aan een brede groep overheidsinstellingen, zoals politie, brandweer, douane, etc.

ATEX-verlichting

Eind jaren 80 kregen we veel vraag naar de explosieveilige lampen van Peli™, die kwalitatief ongeëvenaard zijn. Het is dan ook niet verwonderlijk dat als enige Peli™ levenslange fabrieksgarantie biedt op deze lampen. Veiligheid zit namelijk niet alleen in ATEX-certificeringen, maar minstens net zo veel in de kwaliteit en de betrouwbaarheid van producten. Na deze vraag was de Dynalite lamp definitief naar de achtergrond verdwenen.

Er zijn heel veel lampen op de markt met zeer uiteenlopende specificaties in de jaren de revue gepasseerd. Onze kracht ligt in het maken van de vertaalslag van de wensen van de klant, naar de te kiezen technische specificaties van de lamp. Wat nog wel eens gedacht wordt, is dat altijd de lamp met de meeste lumen benodigd is. Echter is dat niet zomaar automatisch de beste keuze. Bij werk op korte afstand bijvoorbeeld, is te veel licht alleen maar verblindend en dus juist niet veilig. Verder zegt het aantal lumen niets over de breedte van de lichtbundel, hoe ver het licht komt of over de lichtkleur.

Neem contact op

Na 50 jaar is onze klantenbestand als ons product bestand immer groeiende. U kunt ons bereiken via het nummer +31 (0) 88 033 0300 of door te mailen naar info@vonkbv.com. Daarnaast bent u van harte welkom in onze showroom aan de Voorstraat 41 in Piershil. In onze showroom kunt u de Dynalite ook zien in onze vitrinekast. Vonk B.V. is geopend van maandag tot en met vrijdag van 9 tot 5 uur.

We denken graag met u mee!