logo
logo

Geschiedenis

Geschiedenis Pelican™ / Peli™ Products – Vonk B.V.

Het huidige bedrijf Vonk B.V. werd opgericht in 1973, onder de naam Helders ‘Clarson’ met als enig product de ‘DYNALITE’ een grote 6D handlantaarn.

Brochure uit 1988

In 1976 werd de basis van Pelican Products in de US gelegd in een schuur, waar oprichter Dave Parker samen met zijn vrouw Arline de behoefte hadden ontdekt naar echte ruggedized lampen en koffers voor o.a. duikers. Producten die over een hoge mate van duurzaamheid, betrouwbaarheid en kwaliteit zouden beschikken. Na veel ‘bloed, zweet en tranen’ waren daar als eerste de Pelican Float™, de legendarische en onverwoestbare SabreLite™. Kort daarop volgde de allereerste Pelican Protector Case, model 1500.

Een oude brochure uit 1988 geeft duidelijk het assortiment weer en vooral ook, dat sommige producten in vormgeving niet veel zijn gewijzigd.
Een foto van een Pelican 1500 uit de begin jaren laat ook vele verschillen zien met de huidige versie.
Vonk B.V. begon in November 1989 met de eerste import van Pelican producten. Dit betrof een doos Mitylites™ en een doos Sabrelites™.

In de loop der jaren kwamen er catalogi met koffers erin afgebeeld, dus kwamen er ook vraag naar koffers. De eerste zending koffers per luchtvracht kostte net zoveel als de vracht en invoerrechten samen. Deze periode eindigde in 1997 met een 40”en 20” zeecontainer. Pelican Products zou daarna vanuit Barcelona verder gaan onder de naam Peli Products.

Vanaf die tijd groeide het assortiment en de omzet gestaag. Vele producten passeerden de revue.

In Oktober 2011 verhuisden wij naar Piershil, alwaar wij in een oude graanloods een prima onderkomen hebben gevonden, met voldoende ruimte voor kantoor en voorraden.
Door onze jarenlange contacten binnen Pelican en Peli is de expertise bij Vonk B.V. een belangrijk onderdeel van de adviezen aan al onze relaties.
Naast de koffer series, Peli™ Protector, Peli™ Storm en Peli™ AIR, behoren ook de Peli™ lampen, Peli™ RALS producten en Peli™ Hardigg™ producten tot ons leveringsassortiment.

Als koffer- en verpakkingsspecialist hebben wij ons daarnaast verder ontwikkeld in het ontzorgen van onze relaties.

Een van de eerste medische koffers

Wij leveren in overleg met onze klanten vele specialistische maatwerk interieurs, die er zowel aan de binnenzijde als aan de buitenzijde perfect uit moeten zien. Hoge kwaliteit staat daarbij voorop.

Ook in de wereld van de explosieveilige (ATEX) verlichtingsproducten heeft Vonk B.V. een hele ontwikkeling meegemaakt. En alhoewel je het aan onze bedrijfsnaam niet zou zien, staat ook hierin veiligheid voorop.

Graag willen wij voor onze relaties de komende jaren een betrouwbare informatiebron en leverancier zijn.

Wij wensen u veel plezier met onze producten.
Team Vonk

Call Now Button