Onze Geschiedenis

De geschiedenis van Vonk B.V.

We nemen u graag mee door de boeiende historie van ons bedrijf en laten u kennismaken met de belangrijke momenten en prestaties die ons hebben gemaakt tot wat we nu zijn. Vonk B.V. werd in november 1973 opgericht onder de naam Helders Clarson en bestaat deze maand al ruim 50 jaar. Ons eerste product was de Dynalite, een grote 6D handlantaarn. Intussen werd in 1976 de basis van Pelican™ Products gelegd in een schuur in de VS.

Het ontstaan van Peli™

Oprichter Dave Parker ontdekte samen met zijn vrouw Arline de vraag naar robuuste lampen en koffers voor onder meer duikers. De producten moesten over een hoge mate van duurzaamheid, betrouwbaarheid en kwaliteit beschikken. Als eerste was daar de Pelican™ Float, de legendarische en onverwoestbare SabreLite™. Kort daarop volgde de allereerste Pelican™ Protector Case, model 1500.

De samenwerking met Peli™

Vonk B.V. begon in november 1989 met de eerste import van Pelican™ producten, namelijk een doos MityLites™ en SabreLites™. In de loop der jaren kwamen er ook catalogussen met koffers erin afgebeeld. Hierdoor ontstond de vraag naar koffers. De eerste lading koffers per luchtvracht kostte net zoveel als het transport en de invoerrechten samen. Deze periode eindigde in 1997 met een 40”en 20” zeecontainer. Vanaf dan gaat Pelican™ Products vanuit Barcelona verder onder de naam Peli™ Products.

Hoogwaardig assortiment

Onze jarenlange samenwerking met Pelican™ en Peli™ zorgde ervoor dat expertise hieromtrent een belangrijk onderdeel is geworden van onze service. We hebben een ruim aanbod producten van dit hoogwaardige merk. Naast de Peli™ Protector, Peli™ Storm en Peli™ AIR koffers, behoren ook de Peli™ lampen, Peli™ RALS-producten en Peli™ Hardigg™ producten tot het assortiment.

Maatwerk interieurs

Naast ons specialisme in koffers en verpakkingen, heeft Vonk B.V. zich ook ontwikkeld in het ontzorgen van relaties. Wij bieden specialistische maatwerk interieurs en andere aanpassingen, die er zowel aan de binnen- als buitenkant perfect uitzien. Hoge kwaliteit staat hierbij centraal.

Mobiele verlichting

Ook in de wereld van mobiele verlichting heeft Vonk B.V. een hele evolutie doorgemaakt. Van gloeilampen tot de huidige ledlampen. De explosieveilige (ATEX) verlichting heeft een groot aandeel in de ontwikkelingen. In tegenstelling tot onze bedrijfsnaam, dragen we veiligheid zeer hoog in het vaandel.

Contact

Vonk B.V. is al meer dan 50 jaar uw betrouwbare partner op het gebied van hoogwaardige en onverwoestbare producten voor diverse professionele sectoren. Voor verdere vragen of advies kunt u contact met ons opnemen via +31 (0) 88 033 0300 of een e-mail sturen naar info@vonkbv.com. U bent ook van harte welkom in onze showroom aan de Voorstraat 41 in Piershil. Wij zijn geopend van maandag tot en met vrijdag van 09:00 tot 17:00 uur.

Contact

Openingstijden

Maandag: 09.00 tot 17.00

Dinsdag: 09.00 tot 17.00

Woensdag: 09.00 tot 17.00

Donderdag: 09.00 tot 17.00

Vrijdag: 09.00 tot 17.00 

Zaterdag: Gesloten

Zondag: Gesloten