Geschiedenis Vonk B.V.

Vonk B.V. werd opgericht in 1973, onder de naam Helders ‘Clarson’, met als startproduct de ‘DYNALITE’ een grote 6D handlantaarn.

Intussen werd in 1976 de basis van Pelican™ Products in een schuur in de VS gelegd. Hier ontdekte oprichter Dave Parker samen met zijn vrouw Arline de vraag naar robuuste lampen en koffers voor onder andere duikers. De producten moesten over een hoge mate van duurzaamheid, betrouwbaarheid en kwaliteit beschikken. Als eerste was daar de Pelican™ Float, de legendarische en onverwoestbare SabreLite™. Kort daarop volgde de allereerste Pelican™ Protector Case, model 1500.
Een oude brochure uit 1988 geeft een duidelijk beeld van het assortiment en daarnaast is te zien dat sommige producten in vormgeving niet veel zijn gewijzigd.

Vonk B.V. begon in November 1989 met de eerste import van Pelican™ producten. Dit betrof een doos MityLites™ en een doos SabreLites™.
In de loop der jaren kwamen er ook catalogussen met koffers erin afgebeeld. Hierdoor kwam er vraag naar de koffers. De eerste lading koffers per luchtvracht kostte net zoveel als het transport en de invoerrechten samen. Deze periode eindigde in 1997 met een 40”en 20” zeecontainer. Daarna zou Pelican™ Products vanuit Barcelona verder gaan onder de naam Peli™ Products.

Vanaf die tijd groeide Vonk B.V. het assortiment, de omzet steeg en vele producten passeerden de revue. In oktober 2011 verhuisden we dan ook naar Piershil, waar we in een oude graanloods voldoende ruimte voor kantoor en voorraad vonden.

Door onze jarenlange samenwerking met Pelican™ en Peli™ is de expertise bij Vonk B.V. een belangrijk onderdeel geworden van onze service. Naast de koffer series, Peli™ Protector, Peli™ Storm en Peli™ AIR, behoren ook de Peli™ lampen, Peli™ RALS-producten en Peli™ Hardigg™ producten tot ons leveringsassortiment. Als koffer- en verpakkingsspecialist hebben wij ons daarnaast verder ontwikkeld in het ontzorgen van onze relaties. Specialistische maatwerk interieurs en andere aanpassingen, die er zowel aan de binnenzijde als aan de buitenzijde perfect uit moeten zien, zijn daar voorbeelden van. Hoge kwaliteit staat daarbij altijd voorop.

Ook in de wereld van de mobiele verlichting heeft Vonk B.V. een hele ontwikkeling meegemaakt, van gloeilampjes tot de huidige ledlampen. De explosieveilige (ATEX) verlichting heeft een groot aandeel in de ontwikkelingen gehad en in tegenstelling tot onze bedrijfsnaam, staat hierin veiligheid voorop.

 

Pelican™ brochure uit 1988

Contact

Openingstijden

Maandag: 09.00 tot 17.00

Dinsdag: 09.00 tot 17.00

Woensdag: 09.00 tot 17.00

Donderdag: 09.00 tot 17.00

Vrijdag: 09.00 tot 17.00 

Zaterdag: Gesloten

Zondag: Gesloten