Informatie
UV Licht

Ultraviolet licht

Ultraviolet (afgekort uv) is elektromagnetische straling net buiten het deel van het spectrum dat met het menselijk oog waarneembaar is. De golflengte van ultraviolette straling ligt tussen 100 en 400 nanometer, dus gezien vanuit zichtbaar licht voorbij het violet, vandaar de naam.

UV-A licht

UV-A licht hebben we op aarde in overvloed van de zon. Het wordt niet tot nauwelijks tegengehouden door de atmosfeer en gaat probleemloos door glas.

UV-B licht

UV-B licht hebben we ook op aarde, maar het grootste deel daarvan wordt tegengehouden door de atmosfeer en het gaat niet tot nauwelijks door glas

UV-C licht

UV-C komt niet door de atmosfeer heen en bereikt het aardoppervlak niet.

UV-licht is slechts voor een klein deel waarneembaar voor ons oog. Dit deel zit in het UV-A gebied, tot ongeveer 380nm (nanometer). Daaronder is UV-licht onzichtbaar voor ons.

Bij het gebruik van UV-leds, maar ook bij UV-TL techniek, komt ook zichtbaar licht vrij. Om het fluorescentie effect zo duidelijk mogelijk te laten zijn is het gebruik van een speciaal filter daarbij noodzakelijk. Deze filters zien er voor onze ogen als zwarte ondoorzichtige glazen filters uit, maar ze zijn juist doorlatend voor UV licht. Op deze manier wordt het zichtbare licht van de LED (of TL-buis) geëlimineerd en wordt alleen het onzichtbare UV-licht doorgelaten

Contact

Heeft u vragen of deskundig advies nodig? Wij helpen u graag verder! U kunt ons bereiken via +31 (0) 88 033 0300 of door een mailtje te sturen naar info@vonkbv.com

Product

Wizard C2 WUV

Wizard C2 WUV is een unieke multi-zaklamp met vier LED’s voor indrukwekkend ultraviolet en wit licht.

Het model met vier krachtige LED’s is voor wie een zaklamp nodig heeft voor zowel dagelijks als gespecialiseerd professioneel gebruik. Extra ultraviolet licht maakt het zoeken naar lekken van industriële vloeistoffen mogelijk met behulp van een fluorescerende marker tijdens de productie en tijdens auto-onderhoud, het identificeren van biologische vloeistoffen tijdens forensisch medisch onderzoek, het controleren van de echtheid van valuta en paspoorten.

Wit licht met een helderheid van 1100 lumen is optimaal voor joggen in de avond, fietsen, buitenrecreatie, werken in een garage en op bouwplaatsen.

De veelzijdigheid van Wizard C2 WUV wordt bepaald door verschillende bevestigingsmogelijkheden: op het hoofd met een betrouwbare hoofdbevestiging, op elk kledingstuk met een stalen clip, op elk metalen oppervlak dankzij de magneet in de staartdop. 

Binnenkort meer.

Binnen Vonk B.V. zijn we onze kennis en UV lampen assortiment verder aan het uitbouwen.

Binnenkort zal er meer informatie op deze pagina komen over UV licht en een breder assortiment UV lampen. 

Bent u nu al opzoek naar een UV lamp? Klik op button hieronder voor de verschillende UV lampen of neem contact met ons op.

Contact

Openingstijden

Maandag: 09.00 tot 17.00

Dinsdag: 09.00 tot 17.00

Woensdag: 09.00 tot 17.00

Donderdag: 09.00 tot 17.00

Vrijdag: 09.00 tot 17.00 

Zaterdag: Gesloten

Zondag: Gesloten