In 2016 bracht Peli Products als eerste een complete nieuwe, lichtgewicht, kofferserie op de markt, met soms wel een maximaal gewichtsafname van 40%. De AIR serie is uitgebreid met een nieuw type, model de Peli 1507. De diepere 1507 AIR biedt vooral veel mogelijkheden voor Drones en elektronische apparatuur.

Deze afmeting komt niet voor bij de Protector en Storm serie en is ontwikkeld om een extra diepe kleine koffer te hebben in AIR serie van 1557, 1607 en 1637.

De 1507 heeft net als alle andere Peli koffers alle testen ondergaan om ook te voldoen aan de Peli™ garantievoorwaarden.

Om het gewicht in de koffer maximaal terug te dringen stonden de Peli™ engineers voor de uitdaging om het design en gewicht in alle facetten door te zetten, zonder compromissen te sluiten omtrent de befaamde duurzaamheid van iedere Peli™ koffer. Een team van chemisch specialisten heeft het mogelijk gemaakt, de lichtste kwaliteit koffer te maken met een hoogwaardige vorm van bescherming die momenteel op de markt te verkrijgen is.